MY NEW BLOGADDRESS


Viime viikolla kun me oltiin Zurichissä, käytiin lounaalla tässä ihanassa vegaani ravintolassa nimeltä Elle´n´Belle. Ruoka oli tosi hyvää ja sen jälkeen oli myös hyvä olla, suosittelen kaikille Zurichiin matkustaville! Söin seitan kebabrullan raskalaisten kera ja join ihanaa itsetehtyä jääteetä. Jotkut teistä on ehkä instan ja snapin puolelta huomannu, että mun ruokavalio on taipunut pitkälti vege ja vegaani painotteiseks, joten ajattelin siitä vähän kertoa. Oon pitkään miettinyt tämmösen postauksen kirjottamista, mutta tää aihe näyttää jostain ihme syytstä olla joillekkin ihmiselle arka. Mun omat arvot eläimien, maailman ja terveyden suhteen sopivat tällä hetkellä paarhaiten vegaani ruokavalion arvoihin, joten asiasta on tullut otettua paljon selvää. Sekä videoiden, tutkimusten, dokumenttejen, että artikkeleiden perusteella se vaan ei yksinkertaisesti tee maailmalle, eläimille eikä ihmiselle itsellekkään hyvää syödä maitotuotteita ja kananmunia, lihasta puhumattakaan. 
Itse oon nyt jättänyt lihan, kananmunat kokonaan ja maitotuotteet itsessään pois, mutta en ole vielä kokonaan vegaani enkä niin väitäkkään. Olen kuitenkin sinne suuntaamassa, puuttuu vain se että alan kaikista ruista tarkistamaan nämä asiat, sekä että saisin juuston siirrettyä pois. En nyt sano, että jokaisen pitäisi tehdä näin, olen vain itselleni tehnyt tämän päätöksen. Mulla on vaan paljon enemmän energiaa ja ruan jälkeen tuntuu myös aina hyvältä eikä turvonneelta kaikista eläinrasvoista, eikä mun ruan eteen tarvitse kenenkään kärsiä. Tämän kautta oon myös löytänyt innon ruanlaittoon ja vegaaniseen leipomiseen, enkä koulupäivien jälkeen malta odottaa, että pääsen kokeilemaan uusia reseptejä joita pääosin löydän instasta. 
Multa in nyt pyydetty paljon vegaani resepti postauksia ja aion niitä ehkä myös tehdä, esim aamupala/välipala ideoita? En sano, että olisin tällä alalla expertti, sillä oon vasta oppimasa ja opin joka päivä lisää! Vegaani syöminen ei todellakaan ole mikään rajoite, se on vain erillainen tapa suhtautua ruokaan, jolla saadaan pidettyä ihanat eläimetkin iloisina ja elossa Aiheeseen liittyvät postaustoivomukset kommentteihin!


//Last week when we were in Zurich, we had lunch at this amazing vegan place called Elle´n´Belle. The food was really good and I felt amazing afterwards. I had a seitan kebabroll with some fries and housemade iced tea, highly recommend! Some of you may have noticed through my insta and snapchat, that my eating has been changing into vegetarian and vegan a lot, so I thought I would talk about it. I´ve been thinking about a post like this for a while, but this subject just for some reason seems to be a bit iffy for some people. Right now I just feel like this is the best choice I can make for myself, the animals and the world in general so I have been educating myself a lot . Videos, studies and documentaries just prove that consuming dairy and eggs without even mentioning meat just isn´t good for anybody.
I myself have have cut out  meat, eggs and mostly dairy out of my diet, but I am not claiming to be fully vegan yet, cause I´m not. I am very much heading i that direction though, now I just need to start checking every food for animal every products and also cut out cheese. I´m in no shape or form saying that everybody has to do this now, I have just made this decision for myself. I have so much more energy and I always feel good after eating, since I don't feel heavy from all the animal fats and don´t feel the guilt. I have also discovered cooking and baking for myself through all the vegan recipies on instagram etc. 
I´ve had a lot of requests to give you guys vegan food ideas, which I may do, for ex. breakfast/snack ideas? I´m not claiming to be an expert on this subject at all, since I´m just beginning to learn and I´m learning more every single day! A vegan diet is in no way a restriction, it is just a different way of thinking about your diet and what you put in your body, while also keeping our great animals happy and healthy ♥ Requests on this subject in the comments! 

2 kommenttia

  1. Mua kiinnostais kuulla enemmä sun mietteitä tosta et miks ns. Päädyit veganismiin! Sit haluisin kuulla et onks se vaikuttanu esim sun painoon jotenkin? Mua itteenikin kiinnostaa vähän ton tapanen, en kuitenkaan ikinä vois täysin lihasta luopua mutta tykkään kasvisruuasta silti paljon ja usein tuleekin syötyy esim kalaa ja kanaa ja punanen liha onki jääny mulla pois jo pitkä aika sitten. Onks sulla jotain loisto kasvisruokareseptejä, sellaset kiinnostais kans! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aloin yksinkertasesti ottaa selvää että kuinka huonoa liha ja maitoteollisuus on maailmalle ja omalle kropalle ja sen kautta sen syömisessä vaan ei ollu mitään järkeä mulle enää. Ja rehellisesti niiden dokkareiden jälkeen ei kyllä kanaakaan eikä maitotuotteita tehny pätkääkään enää edes mieli! Suosittelen ottaan asioista selvää ja jos sua sun tervellisyys tarpeeks kiinnostaa nii se hoituu siitä! Alan reseptejä postaileen asap :) ja kun tajuut ettei vegaanina tarvii "luopuu" mistään ku kaikelle on toinen vaihtoehto!!

      Poista

Sisällön tarjoaa Blogger.